Uitslag Feyenoord - NEC

Feyenoord heeft zondag punten verspeeld in de eerste Eredivisie-wedstrijd na de winterstop. Na een half uur stonden de Rotterdammers al met 2-0 voor, maar zag NEC terugkomen tot 2-2.

Na een goed kwartier kwam Feyenoord in de eigen Kuip op voorsprong dankzij Javairô Dilrosun en tien minuten later verdubbelde Santiago Giménez de score. Er leek weinig aan de hand voor de ploeg van Arne Slot, maar vlak voor rust zorgde Dirk Proper voor de aansluitingstreffer en vroeg in de tweede helft maakte Magnus Mattsson na een afstandsschot de gelijkmaker, waar Feyenoord-doelman Justin Bijlow niet helemaal vrijuit ging.

Feyenoord probeerde in de resterende tijd nog wel puntverlies te voorkomen en kreeg daarin ook verschillende mogelijkheden, maar NEC hield het op 2-2. Door het gelijkspel raakt PSV nog meer uit het zicht voor Feyenoord en is inmiddels het puntenverschil opgelopen tot twaalf punten.