Uitslag Go Ahead Eagles - Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gewonnen. In een open wedstrijd wonnen de Amsterdammers met 2-3 en dat was mede te danken aan een sterk keepende Diant Ramaj.

Ajax kwam net iets voor het half uur op voorsprong dankzij Brian Brobbey. De spits van de Amsterdammers werkte van dichtbij af na een voorzet van Steven Bergwijn. Na het openingsdoelpunt was het vooral Go Ahead Eagles dat de kansen creëerde en vlak voor rust maakte Victor Edvardsen een prachtige gelijkmaker. Toch ging Ajax de rust in met een voorsprong nadat Benjamin Tahirović raak schoot uit een vrije trap van Steven Berghuis.

In de tweede helft was Kenneth Taylor dicht bij de 1-3, maar de inzet van de middenvelder eindigde op de paal en na een kwartier in de tweede helft kwam Go Ahead Eagles langszij via een doelpunt van Joris Kramer. Daarna kreeg Go Ahead Eagles ook goede kansen om op voorsprong te komen, het was Ajax-doelman Diant Ramaj die het op 2-2 hield. De Amsterdammers hadden het moeilijk in Deventer, maar na een sporadische goede aanval kwam Ajax toch weer op voorsprong dankzij rechtsback Devyne Rensch. Go Ahead Eagles moest weer op zoek naar de gelijkmaker en via een afstandsschot van invaller Sylla Sow nog dichtbij.