Wehrlein wint weinig enerverende openingsrace Formule E-seizoen

Op het circuit van Mexico-Stad is zaterdagavond alweer het tiende seizoen van de Formule E van start gegaan. Het nieuwe seizoen ging helaas niet van start met de meest zinderende race ooit, maar dat mocht natuurlijk niet voor iedereen de pret drukken op het weer erg lekker gevulde Autodromo Hermanos Rodriguez.

De eerste poleposition van het jaar was voor Porsche-coureur Pascal Wehrlein, die Sebastian Buemi van Envision naast zich had. Op rij twee stonden de Maserati van Maximilian Günther en Nick Cassidy's Jaguar, met diens teamgenoot Mitch Evans en McLaren-coureur Jake Hughes op rij drie. Robin Frijns van Envision stond op plek zeven, naast Penske-rijder Stoffel Vandoorne en voor Sacha Fenstraz in zijn Nissan en Jean-Eric Vergne in de tweede Penske. De naar Mahindra overgestapte Nyck de Vries moest het doen met de 22e en laatste plek op de grid.

De race begon zonder al te veel positieveranderingen voorin: Wehrlein behield de leiding en Buemi, Günther, Cassidy, Evans en Hughes sloten aan - Frijns zakte flink wat plekken terug in de openingsfase. Na een kleine tien ronden had Buemi de leiding overgenomen middels de Attack Mode-perikelen, terwijl het voor Frijns fout ging: in het stadion schoof hij de muur in, waardoor de safety car het circuit moest betreden.

Na de herstart was het alsnog niet een geweldig enerverende race: Wehrlein pakte de leiding weer terug van Buemi, geholpen door Attack Mode, en daarmee was de strijd om de overwinning eigenlijk wel gestreden. Wehrlein pakte de zege, Buemi finishte als tweede en Cassidy, die Günther te grazen had genomen, completeerde het podium - De Vries finishte als vijftiende.