FOK! Wat een weer: (mot)regen, natte sneeuw en iets warmer

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het noorden en noordoosten van het land valt er af en toe wat sneeuw. Hierdoor kan het in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe plaatselijk glad zijn. De gladheid kan aanhouden tot en met woensdagochtend.

Vooral het verkeer kan hinder ondervinden van de gladheid.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het bewolkt en valt er lichte regen of motregen. In het noorden valt nog steeds wat (natte) sneeuw en is het plaatselijk glad. Er staat een matige oost tot noordoostenwind, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig. In het zuidoosten is er weinig wind.

Vanmiddag is het bewolkt en grijs, met in het zuidoosten kans op mist. Op veel plaatsen valt er lichte regen of motregen, in het noorden soms ook (natte) sneeuw. In het noorden en noordoosten ligt de temperatuur rond het vriespunt, elders ligt de temperatuur enkele graden boven nul. In het zuiden van Limburg is het eerst nog 7°C, later weer kouder. Langs de kust staat een matige noord- tot noordoostenwind. Boven land staat weinig wind.

Vanavond is het bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. In het noorden en oosten valt de neerslag deels in de vorm van sneeuw. In het oosten kan het plaatselijk mistig zijn. Langs de westkust staat een matige tot vrij krachtige wind uit noordelijke richting. Landinwaarts waait het amper.

Komende nacht valt er in het oosten lichte (natte) sneeuw en is er in het noordoosten nog kans op plaatselijke gladheid. Verder komt er in de kustprovincies een enkele lichte bui voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noordoosten tot +5°C langs de westkust. De wind is noordwestelijk en zwak tot matig, aan zee vrij krachtig.

Tot morgen!

                   

Rondje Harlingen onder het genot van een stralende zon en strakblauwe lucht.
Rondje Harlingen onder het genot van een stralende zon en strakblauwe lucht. (foto: bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.