Pourchaire Formule 2-kampioen na vijfde plek in Abu Dhabi

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is zondag de titel in de Formule 2 vergeven. Kampioenschapsleider Theo Pourchaire en uitdager Frederik Vesti hadden voorafgaand aan de hoofdrace in Abu Dhabi nog kans op de titel.

Pourchaire sloot de laatste race van het jaar als vijfde af, wat genoeg was voor de titel: Vesti werd weliswaar derde, dat was voor de Deen niet genoeg om de Fransman van de titel af te houden. Uiteindelijk werd die onderlinge strijd zelden écht spannend, hoewel Pourchaire wel constant wist dat hij met het goede optreden van Vesti geen serieuze fouten mocht maken.

Voorin was het Jack Doohan die de touwtjes stevig in handen had en vanaf poleposition de winst pakte, waarmee hij over Ayumu Iwasa naar de derde plek in het kampioenschap heen wipte. Victor Martins werd in Abu Dhabi tweede en besloot het seizoen zo als vijfde, Vesti, Iwasa en Pourchaire completeerden de top-5 in de slotrace. Richard Verschoor finishte niet en zakte zo nog een plekje in het kampioenschap: negende.