Moto2-coureur Aldeguer sluit jaar af met vierde opeenvolgende zege

Het seizoen in de Moto2 is zondag afgesloten met de Grand Prix van Valencia. Op het Spaanse asfalt kreeg het publiek niet de meest spannende Moto2-race ooit te zien, maar voor in elk geval één man mocht dat de pret uiteraard niet drukken.

Aron Canet stond op poleposition en had Fermin Aldeguer en Marco Ramirez naast zich op de eerste rij, voor Sam Lowes, Jake Dixon, wereldkampioen Pedro Acosta, Joe Roberts, Filip Salac en Albert Arenas. Zonta van den Goorbergh moest het doen vanaf de twintigste plek, zeven posities voor Bo Bendsneyder.

Bij de start ging het al snel fout: Sergio Garcia ging hard onderuit en werd ook nog eens volop aangereden door Izan Guevara. Garcia zat gelukkig al vrij snel in het grind en de race kon vervolgd worden, terwijl inmiddels Aldeguer de leiding had gepakt, voor Canet, Ramirez en Dixon.

Na een paar ronden waren Aldeguer en Canet wat weggereden van de rest, aangevoerd door Ramirez en Dixon. Canet kon de deze maand ontketende Aldeguer ook niet lang meer bijbenen en zag de koploper alsmaar verder weg rijden, terwijl Lopez op plek drie juist niet echt in de buurt kwam bij Canet.

Aldeguer boekte een prachtige overwinning, zijn vierde op rij, waardoor er toch wat hoop gloort voor een MotoGP-zitje voor volgend jaar voor de 18-jarige. Canet finishte wéér eens als tweede, zijn zoveelste podiumplek in de Moto2 zonder zege. Lopez moest alles uit de kast trekken om Ramirez te verslaan en pakte de derde plek, Van den Goorbergh werd achttiende, Bendsneyder 24e.