Droomcruise van drie jaar geannuleerd: schip ontbreekt

Veel mensen hadden er zin in: een cruise van maximaal drie jaar lang, met mogelijk nog een verlenging. Life at Sea Cruises bood het aan voor slechts 30 duizend dollar per jaar, voor veel mensen helemaal geen slecht alternatief voor een reguliere woning.

De ticketverkoop voor de cruise ging dan ook lekker en op 1 november zou de reis beginnen vanuit Istanboel. Dat ging echter niet door: het vertrek werd uitgesteld en op 11 november zou men het ruime soep kiezen, met en passant Amsterdam als vertreklocatie. Een beetje lastige verplaatsing, maar dan kwam het ook wel goed. Of nee, toch niet: het werd verplaatst naar 30 november.

Inmiddels is het nog minder dan een week voor de nieuwe vertrekdatum, en nu komt het écht goed. Oh nee...toch niet. De cruise is nu geheel geannuleerd: Life at Sea Cruises had alles voor elkaar en men was klaar om drie jaar lang op het zilte nat te bivakkeren. Personeel, drank, eten, een mooie route, noem het maar op en het was er. Er ontbreekt slechts één detail: een schip.

Ook de meeste mensen die nooit op een cruise zijn geweest zullen snappen dat een schip een vrij essentieel onderdeel is van een driejarige reis per schip, maar het bedrijf heeft nu bekend dat het helemaal niet is gelukt om het cruiseschip van 36 tot 46 miljoen euro te kopen.

De organisatie heeft beloofd om mensen in termijnen terug te betalen, maar voor veel mensen is dat - naast gewoon een teleurstelling - ook een serieus probleem: zij hadden bijvoorbeeld hun huis en inboedel al verkocht en hebben dus nergens om naartoe terug te gaan. Het bedrijf is bereid in elk geval tot 1 december het verblijf te betalen voor die mensen, net als de tickets naar huis...voor de mensen die überhaupt nog een huis hebben.

Overigens zegt de organisatie spijt te hebben en nog steeds haar best te doen om de droomcruise alsnog waar te maken. Of mensen er wederom in zullen trappen is uiteraard de vraag.