Volleyballers na thriller tegen Duitsland in kwartfinales EK

De Nederlandse volleyballers hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap. In het Italiaanse Bari was de ploeg van bondscoach Roberto Piazza in een thriller over vijf sets te sterk voor Duitsland.

Nederland begon uitstekend aan de wedstrijd en zowel in de eerste als de tweede set leverde een relatief vroege voorsprong uiteindelijk setwinst op. Duitsland herpakte zich echter en nam halverwege set drie het heft in handen, waarna Nederland in de vierde set zelfs keer op keer achter de feiten aan liep.

Er moest dus een vijfde set gespeeld worden, waarin de Nederlanders de rug konden rechten. Onder leiding van de ijzersterk spelende Nimir Abdel-Aziz werd het Duitsland toch weer bijzonder moeilijk gemaakt en het was dan ook passend dat Abdel-Aziz degene was die uiteindelijk het winnende punt binnen knalde: 25-20, 25-23, 22-25, 18-28, 15-12.

Nederland speelt dinsdag in de kwartfinales tegen Italië. Slovenië en Oekraïne spelen maandag tegen elkaar, net als Frankrijk en Roemenië. De laatste kwartfinalisten worden zondag beslist: Servië speelt dan tegen Tsjechië, Polen tegen België.