AZ wint als eerste Nederlandse club Youth League

AZ heeft maandag als eerste Nederlandse club de Youth League gewonnen. De talenten van de Alkmaarse club won in de finale met maar liefst 5-0 van Hajduk Split.

Vanaf het begin domineerde AZ de finale tegen het Kroatische Hajduk Split. Na vele goede schietkansen kwam AZ op slag van rust op voorsprong dankzij een penalty, die werd benut Jayden Addai.

In het begin van de tweede helft hadden de jeugdige talenten van AZ het wel even lastig met Hadjuk Split, maar AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro wist de gelijkmaker te voorkomen. Met nog twintig minuten ging het snel. Ernest Poku zorgde met een geplaatst schot voor de 2-0 en vijf minuten maakte de aanvaller ook de 3-0 na een een-tweetje met Mexx Meerdink. Meerdink zorgde daarna nog voor de 4-0 en 5-0.

Daarmee is AZ de eerste Nederlandse club die de Youth League heeft gewonnen.