Groves sprint naar winst in vierde etappe in Ronde van CataloniŽ

De vierde etappe van de Ronde van Catalonië is gewonnen door Kaden Groves. De snelle Australiër van Alpecin-Fenix was na 188 kilometer de snelste in de massasprint.

Na twee bergetappes in de Ronde van Catalonië stond vandaag eindelijk een wat makkelijkere etappe op het programma. In de eerste dertig kilometer moesten de renners nog wel de beklimming van La Molina over, maar in de resterende 150 kilometer ging het voornamelijk over vlakke wegen in Catalonië. Lange tijd kregen we een kopgroep vooruit van vijf renners met een maximale voorsprong van drie minuten, maar nadat de sprintersploegen zich op kop hadden gezet van het peloton ging de voorsprong snel achteruit en werd de kopgroep op vier kilometer van de streep bijgehaald.

Daarna konden de sprinters zich opmaken voor de massasprint. Bryan Coquaard leek op weg naar de ritzege, maar de Fransman van Cofidis werd in de laatste meters voorbij gereden door Kaden Groves, die daarmee zijn eerste zege behaalde van het seizoen. Primoz Roglic eindigde vooraan in het peloton en blijft daardoor leider in het algemeen klassement. Vrijdag staat een nieuwe bergrit op het programma in de Catalaanse rittenkoers.

Results powered by FirstCycling.com