Marti opent F3-seizoen met winst in fraaie race

Op het circuit van Bahrein is zaterdagochtend het nieuwe seizoen in de Formule 3 van start gegaan. De jongelingen in de klasse richting de Formule 1 werkten zaterdag hun sprintrace af, waarin gelijk al lekker geknokt werd.

Franco Colapinto opende het seizoen met poleposition, voor Josep Maria Marti, Caio Collet, Paul Aron, Dino Beganovic en Leonardo Fornaroli. Colapinto hield de leiding vast bij de start, voor Collet, Marti, Aron, Beganovic, Oliver Goethe en Fornaroli, maar in ronde twee kwam de safety car de baan op: Rafael Villagomez werd stevig de barrière in getikt, maar was wel in orde.

Na een paar ronden onderbreking konden we door, waarbij Colapinto de leiding hield, maar Marti zijn plekje terug kon pakken ten opzichte van Collet. De safety car kwam echter al snel de baan weer op wegens aanvaringen tussen onder meer Luke Browning en Kaylen Frederick in het achterveld.

Nog een paar ronden later kon er wederom geracet worden, dit keer deed Marti een - onsuccesvolle - aanval op Colapinto's leidende positie. Twee ronden later probeerde hij het opnieuw en dit keer lukte het wel om Colapinto te verschalken. Teamgenoten Aron en Beganovic vochten ook een mooi duel uit, de inzet daar was de vierde plek, waar Goethe zijn ogen vanaf plek zes ook op richtte.

Marti reed verder onbedreigd naar zijn allereerste F3-zege, voor Colapinto en Collet. Beganovic won het prima duel om de vierde plek, voor Aron en Goethe.