Ajax uitgeschakeld in Europa na nederlaag tegen Union Berlin

Net als PSV is ook Ajax uitgeschakeld in de Europa League Tegen Union Berlin verloren de Amsterdammers met 3-1 en gaat de Duitse ploeg naar de achtste finales van de Europa League.

Ajax had de heenwedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld en in de return speelde de Amsterdammers een betere wedstrijd dan de eerste wedstrijd, maar halverwege de eerste helft keek de ploeg van John Heitinga tegen een 1-0 achterstand aan. Calvin Bassy kreeg de bal op zijn hand in het strafschopgebied, waarna Robin Knoche de strafschop benutte. Vlak voor rust verdubbelde Union Berlin de score na een blunder van Gerónimo Rulli op een schot van Josip Juranovic.

Vlak na rust was de hoop even terug bij Ajax. Al in de tweede minuut van de tweede helft zorgde Mohammed Kudus voor de aansluitingstreffer uit een voorzet van Steven Bergwijn. Waar de hoop snel kwam was die ook snel weer verdwenen, want drie minuten na de 2-1 zorgde Danilho Doekhi uit een corner voor de 3-1. Kudus kreeg nog wel een opgelegde kans voor de 3-2, maar die wist de Ghanees niet te benutten en zou bleef het 3-1 in Berlijn.

Door de nederlaag zit het Europees seizoen voor Ajax erop en wacht nu nog de competitie en de beker en gaat Union Berlin naar de achtste finales van de Europa League.