Djokovic pakt 10e Australian Open-titel en komt weer gelijk met Nadal

Tennisser Novak Djokovic heeft zijn tiende Australian Open-titel te pakken. De Servische nummer vier van de plaatsingslijst was in de finale in Melbourne te sterk voor de als derde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas, die op jacht was naar zijn eerste Grand Slam-titel.

In de eerste set plaatste Djokovic op 2-1 al een eerste break, waarna hij op eigen service geen moment in de problemen kwam. In set twee ging het beduidend beter voor Tsitsipas, die op 5-4 zelfs een break- en setpoint kreeg, maar die werd door Djokovic weggewerkt. In de tiebreak liep de Serviër snel uit naar 4-1 en nadat Tsitsipas nog terug kwam tot 4-4, maakte hij de set toch overtuigend af.

Set drie begon nog weer beter voor Tsitsipas, die gelijk al een break wist te plaatsen. Die maakte Djokovic echter gelijk weer ongedaan in de eerstvolgende game, waarna de twee wederom richting een tiebreak gingen. Daarin kwam Djokovic op 5-0, waarna Tsitsipas terug wist te komen tot 6-5, maar op matchpoint drie maakte Djokovic het toch af: 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5).