Coldcase: de moord op 'Bolle Chris'

Chris Boelsen, ook wel ‘Bolle Chris’ genoemd, was actief in de illegale loterij in Rotterdam. Hij had vaak veel geld op zak. Dat werd hem noodlottig in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 januari 1989. Die zaterdagavond was Chris Boelsen (38) op bezoek geweest bij één van zijn ‘lopers’ om geld te innen en prijzengeld uit te keren. Bij het verlaten van de woning aan de Berkelstraat werd hij neergeschoten en raakte daarbij dodelijk gewond.

Chris Boelsen, die ook een bekende was in het Rotterdamse glazenwasserscircuit, verdiende flink geld aan de illegale loterij. Bovendien was de concurrentie in dit illegale circuit groot. Het is dus goed denkbaar dat de schutter of schutters uit het gokmilieu afkomstig waren. Of hield Chris zich wellicht ook nog met andere duistere praktijken bezig en moeten de daders daar worden gezocht? De politie heeft vooralsnog geen antwoord op die vragen.

Chris Boelsen was vader van twee kinderen. Het zou hen en ook de rest van zijn familie ontzettend veel waard zijn wanneer na al die jaren de zaak wordt opgelost. Heeft u tips die daaraan bij kunnen dragen? Bel de opsporingstiplijn via 0800-6070 of vul het tipformulier op de website in. 

De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van een verdachte. 

Neem ook eens een kijkje in het subforum Misdaad en True Crime! 

Bolle Chris (Afbeelding: Politie)
Bolle Chris (Afbeelding: Politie)