Oranje wint met 3-1 van Amerika en staat in kwartfinale WK voetbal

Het Nederlands elftal heeft zaterdag ten koste van de Verenigde Staten de kwartfinales bereikt op het WK voetbal. In de achtste finales won Oranje met 3-1 van Amerika.

De eerste kans in de eerste helft was voor de Verenigde Staten. Daley Blind hief buitenspel op, waarna Christian Pulisic ineens oog in oog stond met Andries Noppert. Gelukkig voor het Nederlands elftal bracht de doelman redding, waarna Oranje na de eerste goede aanval op voorsprong kwam dankzij Memphis Depay na een lage voorzet van Denzel Dumfries.

In het vervolg van de eerste helft had Amerika het balbezit, alleen werden ze niet gevaarlijk. En vlak voor rust verdubbelde Oranje de score na een opnieuw lage voorzet van Dumfries en ditmaal schoot Daley Blind binnen.

In de tweede helft werden de Verenigde Staten in het begin niet gevaarlijk en leek het Nederlands elftal de controle te hebben, maar gedurende de tweede helft ging Oranje steeds slordiger spelen en daar profiteerde Amerika van. Via Haji Wright kwamen ze terug tot 2-1 nadat de aanvaller de bal op een gelukkige manier raakte. Vijf minuten na de aansluitingstreffer besliste Dumfries de wedstrijd na een voorzet van Blind. De rechtsback rondde netjes af op een voorzet van de linksback.

Nederland speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en Australië. Die wedstrijd staat zaterdagavond op het programma.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Nederland - Verenigde Staten op ons WK-forum.