Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 48

Je begint aan de bioscoopreleases een beetje te zien dat het awardseizoen is begonnen. Zo links en rechts vallen er af en toe wat films uit de boom met een goede acteerprestatie of die het dit jaar goed deed op de filmfestivals. Maar gelukkig is er deze week ook gewoon een doorsnee anti-kerstfilm met een gewelddadige Santa Claus.

Bones and All

Bones and All gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen. Samen ondernemen ze een ware odyssee, die hen voert langs de achterafweggetjes, verborgen doorgangen en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan. Maar uiteindelijk leiden alle wegen toch terug naar hun angstaanjagende verleden en naar een beslissend moment dat zal bepalen of hun liefde hun anders-zijn kan overwinnen.

Plus que jamais (More Than Ever)

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar het Hoge Noorden om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

Devotion

1950, Koreaanse Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten. 

Piece of My Heart

Amsterdam, de jaren 70. Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven. Piece of My Heart vertelt het verhaal over uitzonderlijk talent, maar bovenal dat van een ultieme vriendschap.

Piggy

Het is zomer in Zuid-Spanje. Plussize tiener Sara droomt ervan iemand anders te zijn. Ze werkt tegen haar zin in de slagerij van haar ouders en wordt constant gepest door een groep meiden die haar Piggy noemen. Op een dag proberen ze haar te verdrinken in het lokale zwembad. Wanneer Sara na deze nare ervaring op weg naar huis is, ziet ze hoe een vreemde man haar treiteraars op gewelddadige wijze ontvoert. Zal ze haar mond opendoen en hulp inschakelen?

Violent Night

Een team huurlingen breekt op kerstavond in bij een rijke familie en neemt iedereen in huis in gijzeling. Maar ze hebben niet gerekend op de aanwezigheid van de kerstman, gespeeld door David Harbour. Ze komen er snel achter dat de lieve kindervriend ook een heel andere kant heeft.

R.M.N.

Vlak voor Kerstmis zegt Matthias zijn baan in Duitsland op om terug te keren naar zijn ouderlijke dorp in Transsylvanië. Hij wil zich meer bezighouden met de opvoeding van zijn zoon Rudi en verlangt er naar om zijn ex-geliefde Csilla weer te zien. Eenmaal thuis aangekomen blijkt de rust in de gemeenschap hevig te zijn verstoord door de komst van buitenlandse arbeiders. Onderliggende angsten, frustraties en conflicten weten al snel door het dunne vernislaagje van ogenschijnlijke kalmte in het dorp heen te barsten.

Rose

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. 

Blind Ambition

Het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld.