Verenigde Staten volgende tegenstander Oranje op WK na winst op Iran; Engeland poulewinnaar

De Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Dankzij een 1-0 zege op Iran eindigt de VS op de tweede plaats in groep B achter poulewinnaar Engeland en is daarmee zaterdag de tegenstander van Nederland in de achtste finale.

Het groepsduel tussen de Verenigde Staten en Iran was dinsdag beladen en ook sportief stond vandaag het nodige op het spel tussen de beide landen. Iran had aan één punt voldoende, terwijl Amerika moest winnen om de volgende ronde te halen op het WK voetbal.

Kort voor rust bracht Christian Pulisic op aangeven van oud-Ajacied Sergiño Dest de Verenigde Staten op voorsprong. Na rust moest Iran op zoek naar de gelijkmaker en drukte Amerika ook terug, maar tot een goal kwam het niet Qatar, waardoor de Amerikanen naar de volgende gaat, waarin het Nederlands elftal de tegenstander is.

Engeland tegen Wales was de andere wedstrijd in groep B. Engeland domineerde de gehele wedstrijd, maar pas na rust kwam de Engelse voetbalploeg tot scoren. Marcus Rashford trapte heerlijk een vrije trap binnen, en binnen de minuut viel ook de 2-0 dankzij Phil Foden. Rashford pikte nog een doelpuntje en zou de 3-0 op het scorebord zetten. Daarmee is Engeland poulewinnaar en neemt het in achtste finale op tegen Senegal, die zich eerder op de dag voor de volgende ronde wist te plaatsen.