Moto2-coureur Ogura wint thuisrace, Bendsneyder en Van den Goorbergh prima

De Grand Prix van Japan in de Moto2 heeft voor de fans op de Motegi Twin Ring een feestje opgeleverd. Hun held ging er met de winst vandoor en dat zorgde gelijk voor nog meer spanning in het wereldkampioenschap.

Aron Canet, Fermin Aldeguer en Jake Dixon vertrokken vanaf de eerste startrij, voor Tony Arbolino, Somkiat Chantra en Filip Salac. WK-leider Augusto Fernandez vertrok vanaf plek elf, twee plekken voor concurrent en thuisheld Ai Ogura, en Bo Bendsneyder stond op de vijftiende plek, één positie voor Zonta van den Goorbergh.

Canet en Aldeguer kenden een prima start en sloegen gelijk een gat naar Chantra, Cameron Beaubier, Arbolino en de sterk vertrokken Ogura. In ronde drie legde Aldeguer zijn machine in het grind neer, waardoor Canet de eenzame koploper werd. Ook dat duurde niet lang: een ronde later ging Canet onderuit, waarmee hij gelijk redelijk definitief af leek te haken in de titelstrijd.

De nieuwe situatie was dat Chantra de leiding had, met een klein gaatje richting Arbolino, Alonso Lopez en Ogura. Dat gaatje werd wel rap gedicht en Lopez nam de leiding over. Chantra haakte vervolgens zelfs af en werd aangevallen door Fernandez, en ook Dixon kwam langszij - Arbolino ging de fout in en kwam in datzelfde duel terecht.

Ogura pakte de leiding over van Lopez en reed in rap tempo weg, terwijl Fernandez de strijd met Lopez aan ging. Dat was belangrijk voor het WK, want de virtuele leiding in de stand wisselde met bijna elke positiewisseling van Ogura en Fernandez vooraan het veld. Ogura reed weg en pakte een prachtige thuiszege, voor Fernandez en Lopez.

In het WK nadert Ogura zijn concurrent tot op twee punten, met nog vier races te gaan. Bendsneyder profiteerde van de valpartijen en werd prima negende, Van den Goorbergh pakte een keurige zestiende plek, het beste resultaat uit zijn nog jonge GP-carrière.