Hyundai pakt volledig podium in slopende Acropolis Rally

Voor de rallyliefhebbers keren we even terug het weekeinde in, want in Griekenland werd de beruchte Acropolis Rally verreden, de op drie na laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap van dit jaar. Berucht om het slopen van de auto's en dat bleek ook nu niet onterecht.

Na de stadionproef op de donderdag ging het vrijdag echt van start. Pierre-Louis Loubet reed de dag van zijn leven: na zijn eerste twee gewonnen proeven ooit ging hij met navigator Vincent Landais aan de leiding, hij eindigde de dag op plek twee. Ford-genoot Sebastien Loeb stond met navigator Isabelle Galmiche bovenaan met 1,7 seconden voorsprong, terwijl Loubet werd gevolgd door de Finse Toyota-rijder Esapekka Lappi en navigator Janne Ferm (+8,7). De Belgen Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe stonden op 16,0 seconden op plek vier in de Hyundai, voor hun Spaanse teamgenoten Dani Sordo en Candido Carrera (+22,2).

Op de zaterdag kwam leider Loeb na proef acht in de problemen: een aandrijfriem had het begeven en het lukte hem samen met Galmiche niet om de boel op tijd te repareren, dus was het einde verhaal. WK-leider Kalle Rovanperä, negende na dag één, raakte een rots en verloor met een half-kapotte Toyota veel tijd, terwijl Loubet met een lekke band naar de zevende plek zakte. Neuville sloot de dag af als leider, Tänak volgde op 27,9 seconden en Sordo stond op 52,9 seconden, zeven seconden voor de Britse Toyota-coureur Elfyn Evans.

Zondag gebeurde er voorin niet heel veel meer en dat zorgde voor grote vreugde bij Hyundai: Neuville pakte de winst, Tänak werd tweede en Sordo hield de derde plek vast, een volledig Hyundai-podium. Rovanperä eindigde uiteindelijk als vijftiende en met nog drie wedstrijden te gaan moet hij nog heel even wachten voor de wereldtitel binnen is - Tänak kan hem in theorie nog passeren.