Rechtszaak over babyfoto op Nirvana's Nevermind afgewezen door rechter

De foto van een naakte baby op de albumhoes van Nirvana's album "Nevermind" blijft onwettig na een beslissing van een rechtbank in Los Angeles. In de verklaring van de rechtbank stond dat de 31-jarige man te lang had gewacht met het aanspannen van zijn rechtzaak.

Hij was al meer dan tien jaar op de hoogte van de mogelijke overtreding van de wet door de foto op 'Nevermind' zonder juridische stappen te ondernemen. Eventuele aanspraken komen daardoor te vervallen.

De man die als baby werd gefotografeerd voor het album had de voormalige bandleden en de platenmaatschappij aangeklaagd omdat hij van mening was dat de foto commerciële kinderpornografie was.

De advocaten van de band hadden betoogd dat de aanklager decennialang had geprofiteerd van zijn beroemdheid door in het openbaar op te treden voor geld als een zelfverklaarde "Nirvana Baby". De foto toont de man als een naakte baby onder water, schijnbaar zwemmend naar een dollarbiljet aan een vishaak.

Volgens de rechtszaak zag de man zijn geslachtsdelen 'wulps' afgebeeld op het album van de band, waarvan meer dan 30 miljoen exemplaren zijn verkocht. De foto zou voor hem tot "extreme en blijvende emotionele stress" hebben geleid.