Roglic pakt wat tijd terug op Evenepoel in Vuelta; nieuwe ritzege voor Carapaz

Remco Evenepoel heeft voor het eerst deze Ronde van Spanje een moment van zwakte gekend. De Belgische klassementsleider kon een aanval van Primoz Roglic niet volgen en zou een kleine minuut verliezen op de Sloveen. Evenepoel heeft nog altijd een kleine twee minuten voorsprong op Roglic. De etappezege in de veertiende rit ging naar Richard Carapaz, die was mee gegaan in de vroege vlucht.

In het begin van de etappe kreeg niemand de ruimte in het peloton dankzij het hoge tempo. Pas na anderhalf uur fietsen ontstond er een kopgroep van tien renners en namen vrij snel vier minuten voorsprong, waarna Quick-Step Alpha Vinyl controleerde in het peloton.

Op de voorlaatste beklimming van de dag nam Jumbo-Visma het tempo over van de Belgische ploeg en zakte de voorsprong van de kopgroep naar de twee minuten. Op de slotklim van 8,5 kilometer bleef de Nederlandse ploeg op kop rijden tot de aanval van Primoz Roglic. De Sloveen versnelde op vier kilometer van de streep en klassementsleider Remco Evenepoel moest direct passen, al herpakte de Belg zich in de laatste kilometers nog wel en verloor hij een kleine minuut op Roglic. De dagzege met aankomst op de Sierra de La Pandera ging naar Richard Carapaz. De olympisch kampioen maakte deel uit van de vroege vlucht en hield net voldoende afstand op Miguel Ángel López en Primoz Roglic.

In het algemeen klassement blijft Evenepoel wel aan de leiding. De 22-jarige Belg heeft nog altijd een kleine twee minuten voorsprong op Roglic. Enric Mas staat derde op 2.43 van Evenepoel.