Voorzitter raad van bestuur Lukoil uit raam ziekenhuis "gevallen"

Volgens Russische media is de voorzitter van de raad van bestuur van de grootste particuliere oliemaatschappij van Rusland, LUKoil, donderdag overleden nadat hij uit een ziekenhuisraam in Moskou was gevallen.

Ravil Maganov, 67, viel uit het raam op de zesde verdieping van het Centraal Klinisch Ziekenhuis, volgens politiebronnen geciteerd door de RBC-nieuwswebsite.

Het ziekenhuis, bekend als de Kremlin-kliniek voor de behandeling van patiënten uit de Russische politieke en zakelijke elite, bevestigde het overlijden van Maganov aan het staatspersbureau RIA Novosti zonder de omstandigheden van zijn dood bekend te maken.

Lukoil bevestigde de dood van Maganov en zei dat de bestuursvoorzitter is overleden na een "langdurige ziekte".

Hoewel onduidelijk was waarvoor hij in het ziekenhuis werd behandeld, werd er gemeld dat bij Maganov een ernstige hart- en vaatziekte was vastgesteld. Nieuwszender Mash, die bronnen citeert, zei dat Maganov ook aan een depressie leed.

Maganov, die in 1994 in dienst trad bij LUKoil en in 2020 werd benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur, is de tweede topman van het bedrijf die de afgelopen maanden onder mysterieuze omstandigheden is overleden.

Russische politie opende een strafzaak na de dood van voormalig LUKoil-topman Alexander Subbotin begin mei.

LUKoil, de op een na grootste oliemaatschappij van Rusland, was een van de weinige binnenlandse bedrijven die openlijk een einde begin maart

"We staan voor de onmiddellijke stopzetting van het gewapende conflict en steunen de oplossing ervan naar behoren via het onderhandelingsproces en via diplomatieke middelen", zei LUKoil destijds in een brief aan de aandeelhouders.

Het langzittende hoofd van LUKoil, Vagit Alekperov, nam ontslag nadat hij werd getroffen door westerse sancties.