NS vindt F1-fans belangrijker dan Kensington-fans

Op 3 september, als NS grote groepen reizigers vervoert vanaf de F1 op Zandvoort, wordt er ook topdrukte verwacht in het Amsterdamse ArenA-gebied. De ArenA zit vol supporters voor de voetbalwedstrijd Ajax – Cambuur. Daarnaast zijn er uitverkochte concerten in Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren).

Precies op het moment dat de voetbalwedstrijd eindigt, zitten de treinen rondom het ArenA-gebied vol met F1-fans op weg naar huis. Vanwege de sterk aangepaste dienstregeling dit weekend is extra treinen rijden of extra stops maken niet mogelijk. NS kan daarom de veiligheid van reizigers op station Amsterdam Bijlmer ArenA niet waarborgen.

Het verplaatsen van de wedstrijd Ajax - Cambuur naar een andere dag, een andere plek of een ander tijdstip, bleek niet mogelijk. Daardoor zijn we helaas genoodzaakt vanaf circa 14:15 uur geen treinen meer te laten stoppen op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en een deel van Duivendrecht. We roepen alle fans op alternatief vervoer te zoeken naar het ArenA-gebied. Het gebied blijft wel bereikbaar met de metro’s van GVB.

Baas van de Ziggo Dome, Danny Damman, is niet blij. "We hebben een groot probleem”, aldus Damman in de Telegraaf. "Dan heb ik het niet over de fans. Maar ook over de enorme hoeveelheid flexpersoneel waar wij gebruik van maken en die nu de Ziggo Dome niet kunnen bereiken.”

Er heeft de afgelopen weken al intensief overleg plaatsgevonden tussen de Ziggo Dome en de NS, maar tevergeefs. "Ik snap niet waarom de NS deze keuze maakt en de concert- en voetbalfans zo benadeelt. Wij snappen niet waarom de NS ervoor kiest vanwege de Formule 1 zoveel mensen te duperen."

In de concertvergunning van Ziggo Dome staat dat zij verplicht zijn het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren. "Dat doen wij omdat we ervan overtuigd zijn dat het goed is om per ov naar onze concerten te reizen. Het is ongehoord dat de NS ons nu zo in de kou laat staan."