'Balconing' pakt voor Nederlander duur uit, 6.000 tot 60.000 euro boete

Drie Nederlandse jongeren riskeren torenhoge boetes nadat ze op het Spaanse eiland Mallorca uit hun hotel  zijn gezet. De jongelui maakten zich volgens de Spaanse politie schuldig aan 'balconing'. Zo meldt het AD.

Het incident vond plaats op donderdag rond 11.30 uur in het MLL Palma Bay Club Resort hotel in Playa de Palma.

Op dat moment zagen verschillende getuigen een toerist die van het ene balkon naar het andere balkon sprong,  op de derde verdieping.

Ze alarmeerden snel de hulpdiensten. De plaatselijke politie van Palma is naar het gebied gegaan en heeft de jongeman gelokaliseerd.

Hij sprong blijkbaar op het andere balkon om een waterpijp te stelen en keerde toen terug naar zijn kamer, die hij deelt met twee andere jonge mannen.

Met de nieuwe wet op excessen die op de Spaanse Balearen is aangenomen, wordt deze overtreding als een ernstig misdrijf beschouwd en de boete die aan de jongeman zal worden opgelegd varieert van 6.000 tot 60.000 euro.

De politie is ook overgegaan tot de onmiddellijke uitwijzing van de drie jongemannen uit het hotel, de mannen hebben de Nederlandse nationaliteit en zijn ongeveer 25 jaar oud.