Kooij sprint naar eerste WorldTour-zege in Ronde van Polen

Olav Kooij is de eerste leider in de Ronde van Polen. In de openingsetappe was de jonge Nederlander van Jumbo-Visma de snelste in een massasprint. Hij won voor Phil Bauhaus en Jordi Meeus.

De eerste rit in de Ronde van Polen was direct een lange etappe. De renners moest maar liefst 218 kilometer afleggen over voornamelijk vlakke wegen. Lange tijd reden er vijf renners voorop en namen een maximale voorsprong van zes minuten, maar nadat de sprintersploegen zich aan kop hadden gezet in het peloton liep de voorsprong snel terug.

Op acht kilometer van de streep werd met Kamil Małecki de laatste vroege aanvaller ingelopen en werden treintjes gevormd in het peloton voor de massasprint. Maar in de laatste drie kilometer was er nog een grote valpartij, maar gelukkig zonder grote gevolgen. De meeste sprinters waren niet betrokken bij de valpartij en werd de sprint op gang getrokken door Mike Teunissen voor Olav Kooij, die het vervolgens af wist te maken en zo zijn eerste zege in de WorldTour boekte. Phil Bauhaus kwam nog wel sterk opzetten, maar de jonge Nederlander hield knap stand. Kooij is ook de eerste leider in de Poolse rittenkoers.