Wiebes sprint naar tweede dagzege in Tour de France Femmes

Lorena Wiebes heeft haar tweede dagzege in de Tour de France behaald. De renster van Team DSM was duidelijk de snelste na een rit van 175 kilometer. De 23-jarige Nederlandse won voor wereldkampioene Elise Balsamo. Klassementsleider Marianne Vos kwam als derde over de streep en behield haar leiderstrui.

Lang reed een kopgroep van vier rensters vooruit, met Victoire Berteau (Cofidis), Antri Christoforou (Human Powered Health), Emily Newsom (EF) en Anya Louw (AG Insurance). Op twintig kilometer werd de kopgroep gehalveerd en waren Berteau en Christoforou nog over, maar in het slot werden ze ingerekend door het peloton.

In de massasprint die zou volgen was Lorena Wiebes veruit de snelste. De 23-jarige Nederlandse van team DSM won met ruim voor wereldkampioene Elise Balsamo en Marianne Vos. Vos behield door haar derde plaats wel de leiding in het algemeen klassement en staat ze ook nog aan kop in de groene trui.

De rit van Bar-le-Duc naar Saint-Dié-des-Vosges werd overigens ontsierd door een massale valpartij, met Lotte Kopecky en Chantal van den Broek-Blaak als voornaamste slachtoffers.