Bendsneyder pakt fraaie 5e plek in Moto2-race Assen

De Grand Prix van Nederland in de Moto2 is net als de Moto3 eerder op de dag een fraai stukje racen geworden. Ook hier werd het pas in de slotronden beslist, en het publiek kon genieten van een mooie race van Bo Bendsneyder.

Jake Dixon had de poleposition in handen, Albert Arenas en Sam Lowes stonden ook op de eerste rij en Ai Ogura, Alonso Lopez en Jorge Navarro vormden de tweede startrij - Bo Bendsneyder vertrok van de achtste plek, Zonta van den Goorbergh maakte zijn TT-debuut vanaf plek 21.

Lopez pakte met een dijk van een start de leiding, voor Dixon, Arenas en de zeer sterk vertrokken Marcel Schrötter - Lowes ging in de Haarbocht veel te wijd en viel terug tot in het achterveld, waar hij al snel het grind in ging, de zevende keer in de afgelopen acht races dat hij geen resultaat liet noteren.

Lopez hield ondertussen de leiding vast, Schrötter werkte zich naar plek twee. Dixon, Arenas en Augusto Fernandez zaten er vlak achter en kregen zowaar gezelschap van Bendsneyder, die na zijn - zoals zo vaak - slechte start bijzonder lekker op dreef was gekomen.

Schrötter nam de koppositie over na een kleine tien ronden, maar niet lang daarna was het klaar: de Duitser schoof in de Strubben het grind in. Arenas had zo de leiding, voor Lopez, Fernandez, Dixon, Bendsneyder, Cameron Beaubier en Tony Arbolino, die zagen hoe WK-concurrenten Celestino Vietti en Ai Ogura ook aansloten met dik tien ronden te gaan.

Bendsneyder's opmars stokte ook even en in een paar bochten tijd viel hij toch terug tot de zevende plek. Dat was wel één positie voor Lopez, want die had het inmiddels ook zwaar. Beaubier viel vervolgens vanuit prima positie, dus schoof Bendsneyder weer door, maar met Vietti verloor hij wel de aansluiting bij de top-4.

In de voorlaatste ronde was het Arenas die onderuit ging, waardoor Fernandez op weg kon naar de zege. Ogura finishte als tweede, Dixon hield Vietti nog nét van zich af en completeerde het podium, met Bendsneyder op een meer dan uitstekende vijfde plek. Van den Goorbergh finishte uiteindelijk als achttiende.