Zoektocht naar Gino kent een zeer verdrietig eind

De politie heeft een Amber Alert uitgegeven voor de negenjarige Gino uit Kerkrade. Uit onderzoek blijkt dat drie kinderen en een man ten tijde van de verdwijning van Gino woensdag 1 juni aan het voetballen waren op het speelveldje aan de Hertogenlaan en de Zonstraat in Kerkrade. De politie heeft inmiddels met de drie kinderen kunnen spreken, maar helaas nog niet met de man. De politie doet een dringend beroep op deze man om zich te melden. Als buurtbewoners of anderen deze man daar hebben gezien, wil de politie dat dat ook heel graag weten. 

Update 16.30 uur: De politie bevestigt zojuist dat het lichaam van de vermiste Gino is aangetroffen, later meer. 

Update 12.25 uur: Het Amber Alert is ingetrokken, vanmiddag wordt een persconferentie gehouden. RTL Boulevard meldt dat de politie tegenover hen heeft bevestigd dat het aangetroffen lichaam van de vermiste Gino is. Andere media berichten hier niet over en er is nog geen officiële mededeling gedaan. 

Update 11.47 uur: Na het aanhouden van een verdachte in het onderzoek naar de vermissing van Gino van der Straeten, is vanmorgen, bij een woning in Geleen een lichaam aangetroffen. De politie houdt er ernstig rekening mee dat dit het lichaam van Gino is. Nader onderzoek vindt op dit moment plaats.

Update 4 juni 10.00 uur: De politie heeft vannacht rond 04.00 uur een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van de 9-jarige Gino. De man werd aangehouden in zijn woning in Geleen. Het jongetje zelf is nog niet terecht, meldt de politie.

De Belgische website Het Laatste Nieuws meldt zaterdag dat getuigen Gino woensdagavond hebben zien vertrekken met ‘een man die zich voordeed als voetbaltrainer‘.

Update 20.35 uur: De politie heeft in de zoektocht naar de vermiste Gino een speeltuintje en bosgebied in Kerkrade afgezet. Daar zou eerder ook een man gevlucht zijn voor de politie. De zoekactie zou gaande zijn in de wijk Haanrade in Kerkrade, in een ander speeltuintje dan waar de 9-jarige jongen twee dagen geleden verdween.

De vrijwilligers van het Veteranen Search Team hebben daar, in de buurt van het Vincent van Goghplein, iets aangetroffen. Wat er is gevonden, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt dat nog. Een woordvoerder verwacht later vanavond meer details te kunnen geven.

Het Forensisch opsporingsteam van de politie is het gebied aan het doorzoeken. Een politiehelikopter cirkelt boven het gebied. 

Update 19.00 uur:

Update 16.00 uur: Het Duitse team pikte met speurhonden het spoor van Gino op waar hij het laatst is gesignaleerd. Dat spoor volgden ze tot aan een woning in de Hertogenlaan in Kerkrade. Het spoor hield daar op, en liep volgens de zus niet tot de voordeur. De familie denkt om die reden dat Gino vanuit daar in een auto is meegenomen.

Update 3 juni 13.40 uur: In Limburg wordt met man en macht gezocht naar de 9-jarige Gino, die woensdagavond na het voetballen van de aardbodem is verdwenen. De politie zegt dat het kind in levensgevaar is en houdt rekening met een misdrijf. 

De politie heeft donderdagavond een step op een parkeerplaats bij zwembad In de Bende in Landgraaf gevonden. Dat is hemelsbreed zo'n 6 kilometer verderop.Het is nog niet duidelijk of de gevonden step van Gino is. Het speelgoed zou volgens getuigen donderdag al de hele dag bij het zwembad hebben gelegen.

Medical Service NRW,  is een zoekteam uit Duitsland dat gespecialiseerd is in het zoeken naar mensen dat ook beschikt over honden helpt mee zoeken naar Gino. Naar eigen zeggen kregen ze donderdagavond het verzoek om mee te speuren. Samen met een ander Duits speurhondenteam en droneteam zijn zij tot 04:30 uur doorgegaan met zoeken. Ook vrijdag is er weer een grootschalige zoekactie, meldt Medical Service NRW op Facebook.

Zus Kelly zou binnenkort het voogdijschap over Gino krijgen, vanwege de ziekte van hun moeder. Volgens zus Naomi speelt de voogdijschap geen rol bij de vermissing. Het voogdijschap zou met instemming van de familie zijn aangevraagd.

Eerdere berichtgeving naar aanleiding van Amber Alert:

Gino is het laatst op dit speelveldje gezien tussen 19.30 uur en 20.30 uur

Het is een jongen van 9 jaar oud met het volgende signalement; Blanke huidskleur, 130cm groot, blond haar, blauwe ogen, 9 jaar oud. Hij draagt een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, lichtgrijze spijkerbroek, een rood Nike petje en groene schoenen met witte zool. Hij heeft een zwarte step met rode handvatten en rode stickers bij zich.

Inmiddels heeft ook de Duitse politie in Aken een oproep gedaan om naar het kind uit te zien. Kerkrade ligt aan de Duitse grens. Gino woont in Maastricht, maar logeerde bij een zus in Kerkrade.

Heeft u tips of heeft u deze jongen gezien? Belt u 112.


Gegevens
Gino 

Huidige leeftijd: 9
Lengte: 130 cm
Haarkleur: Blond
Oogkleur: Blauw
Geslacht: Man