Jeruzalem: meer dan 150 gewonden door ongeregeldheden op de Tempelberg

Na botsingen tussen Israëlische veiligheidstroepen en Palestijnen op de Tempelberg in Jeruzalem, heeft de VN opgeroepen tot de-escalatie. VN-gezant voor het Midden-Oosten Wennesland sprak zijn bezorgdheid uit over de verslechterende veiligheidssituatie. In een verklaring drong hij er bij de verantwoordelijken aan beide kanten op aan om de situatie te de-escaleren en verdere provocaties te voorkomen.

Meer dan 150 mensen raakten gewond bij de gevechten op de Tempelberg in Jeruzalem, die heilig is voor moslims en joden. Volgens de Israëlische politie hebben ongeveer 100 Palestijnse relschoppers zichzelf gebarricadeerd in de Al-Aqsa-moskee en met stenen gegooid. De Palestijnse Rode Halve Maan zei dat meer dan 150 Palestijnen gewond waren geraakt door traangas en rubberen kogels. Volgens berichten in de media raakten ook drie Israëlische politieagenten gewond.
De situatie in Jeruzalem is bijzonder gespannen in het midden van de islamitische vastenmaand Ramadan. Dit weekend markeert ook het begin van de Joodse Pesach-vieringen met gebeden bij de Westelijke Muur.