Burgemeester Kiev: 'Paus Francisco, Dalai Lama en andere kerkleiders help ons! '

De gebroeders Klitschko hebben paus Franciscus en andere religieuze leiders om steun gevraagd in Oekraïne. "Wat er in het hart van Europa gebeurt, raakt de harten van iedereen op de planeet die van gerechtigheid en goedheid houdt, ongeacht hun afkomst en religie", zei de burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, in een videoboodschap op Twitter.

Samen met zijn broer Vladimir deed hij een beroep op de spirituele leiders van de wereld om een standpunt in te nemen en 'trots de verantwoordelijkheid van hun religies voor vrede op zich te nemen'. De broeders richtten zich specifiek tot paus Franciscus en grootimam Ahmad al-Tayyeb, evenals tot de Russisch-orthodoxe patriarch Cyril I in Moskou, de Dalai Lama en de Asjkenazische opperrabbijn van Israël, David Lau.

"Ik nodig u uit om naar Kiev te komen om uw solidariteit en medeleven met het Oekraïense volk te tonen", zei Vitali Klitschko. "Laten we van Kiev een hoofdstad van menselijkheid, spiritualiteit en vrede maken", riep de 50-jarige de religieuze leiders op.