Politie vindt 200.000 euro verstopt in een auto

Tijdens een verkeerscontrole vond de politie vorige week in een verborgen ruimte in een auto 200.000 euro. Naast dit forse geldbedrag zijn in de auto verdovende middelen en andere verdachte zaken aangetroffen. Bij een huiszoeking is ook nog een Rolex ter waarde van 17.000 euro in beslag genomen. Een 31-jarige man uit Amsterdam is aangehouden voor witwassen.

Woensdagmiddag hielden agenten de Amsterdammer staande, omdat hij 103 kilometer per uur reed op een locatie waar maar 70 kilometer per uur is toegestaan. De man rook naar hennep en moest daarom meewerken aan een speekseltest. Daaruit bleek dat hij onder invloed van drugs was.

Verborgen ruimte
Agenten besloten daarom de auto verder te controleren. Al vrij snel werden zakjes met verdovende middelen gevonden. Op het moment dat de politie in de buurt van het middenconsole kwam, werd de verdachte zichtbaar zenuwachtiger. En niet voor niets: in een verborgen ruimte werd een ruime hoeveelheid briefgeld aangetroffen. De bestuurder is meteen aangehouden en het geld en de auto werd in beslag genomen. Tijdens zijn aanhouding bleek de man in het bezit van meerdere telefoons.

Verder onderzoek
Specialisten hebben de auto vervolgens verder onderzocht. In totaal bleek onder het middenconsole, dat mechanisch kon worden geopend, maar liefst 200.000 euro aan contant geld te zijn verborgen. Verder vond de politie nog andere verdachte zaken zoals gps-trackers, een simkaart en een lopersleutel. Naar aanleiding van de vondst is donderdag een woning in Vleuten doorzocht. Daarbij is een Rolex-horloge in beslag genomen ter waarde van 17.000 euro.

In hechtenis
De 31-jarige verdachte is op dinsdag 1 februari heengezonden. Hij blijft verdachte in het onderzoek.

Politie vindt 200.000 euro verstopt in een auto
Politie vindt 200.000 euro verstopt in een auto