Van der Voort na positieve coronatest uit WK darts, zorgen om Michael van Gerwen

Het wereldkampioenschap darts in Londen eindigt voortijdig en op een sneue manier voor darter Vincent van der Voort. De 46-jarige Nederlander heeft positief getest op SARS-Cov-2 en heeft zich daardoor noodgedwongen terug moeten trekken uit het toernooi.

Van der Voort zou maandagavond in de derde ronde spelen tegen James Wade, maar nu gaat de Engelsman automatisch door naar de achtste finales. Van der Voort had voor de kerstdagen van Adam Hunt gewonnen in de tweede ronde. De eerste ronde mocht hij overslaan. 

Eerder in het tournooi was Raymond van Barneveld al positief getest op het coronavirus. Dat gebeurde vrijdag, nadat hij donderdagavond werd uitgeschakeld door Rob Cross. De positieve testuitslag van Van der Voort kan mogelijk ook gevolgen hebben voor Michael van Gerwen, die afgelopen week in Londen samen met zijn goede vriend Van der Voort trainde. 

Van Gerwen komt dinsdagavond in actie. In de laatste avondwedstrijd speelt de drievoudig wereldkampioen tegen de Engelsman Chris Dobey. Van Gerwen versloeg voor de kerst bij zijn eerste partij Chas Barstow.