FOK! Wat een weer: meer zon

herfstbanner

Op de meeste plaatsen is er weinig bewolking. In het uiterste zuidoosten komen wolkenvelden voor en in het noordelijk kustgebied is nog een enkele bui mogelijk. De minima liggen tussen 7°C aan de noordwestkust tot rond het vriespunt plaatselijk landinwaarts. De wind is noord tot noordoost en landinwaarts overwegend zwak, aan de kust overwegend matig.

Overdag zijn er flinke zonnige perioden, in het noordelijk kustgebied is meer bewolking aanwezig. Het blijft vrijwel overal droog. De maxima liggen rond 8°C. De wind is noordelijk en zwak tot matig.

In de nacht naar dinsdag is het in het zuiden eerst helder, daar vormen zich plaatselijk mistbanken. Bewolking in het noorden en midden breidt zich zuidwaarts uit, later valt er in de noordelijke helft af en toe regen. De minima lopen uiteen van 6°C in het noordelijk kustgebied tot -2°C in het zuiden. De wind is zwak, in het zuiden uit uiteenlopende richtingen, elders westelijk. In het noordelijk kustgebied is de wind matig, later vrij krachtig.

Dinsdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met een enkele lichte bui. De maxima liggen tussen 5°C plaatselijk in Limburg en 11°C aan zee. In de loop van de avond kan in opklaringen mist ontstaan. De wind is westelijk en zwak, aan de noordkust matig. (Bron: KNMI)


Amersfoorto (Foto: Charged)
Een mooi vriendelijk plaatje uit Amersfoort. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.