Baasjes van konijn Alfredo slaags met KLM-personeel op vliegveld BraziliŽ

Een misverstand over een konijn leidde op het vliegveld van het Braziliaanse São Paulo tot een vechtpartij tussen KLM-medewerkers en een passagier. KLM heeft aangegeven het ‘ten zeerste te betreuren’ dat personeel van de vliegmaatschappij klappen uitdeelde. "Dat keuren wij af.” Meer hierover bij de Gelderlander.

De trotse eigenaren van konijn Alfredo hadden hun vlucht naar Dublin goed voorbereid en toestemming van een Braziliaanse rechtbank om met hun konijn in het vliegtuig te mogen stappen. Het KLM-personeel was niet op de hoogte van de verleende ontheffing en ging in discussie met de baasjes van Alfredo. De gemoederen liepen al snel op waarbij er over en weer klappen werden uitgedeeld.

KLM geeft na het incident aan: "Alle vormen van geweld af te keuren, door zowel personeel als passagiers. Momenteel wordt uitgezocht hoe de situatie op deze manier heeft kunnen escaleren." De passagiers en het konijn hebben hun reis een dag later alsnog kunnen vervolgen. De KLM-woordvoerder legt uit dat niet alle dieren om redenen van veiligheid en dierenwelzijn mee mogen in de cabine.