Oranje geeft het helemaal weg in slotfase en is nog niet zeker van WK voetbal

Nederland heeft kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar op een knullige manier verspeeld. Oranje had aan een overwinning tegen Montenegro voldoende om zich op de voorlaatste speelronde direct te plaatsen, en het leek ook eenvoudig te lukken. Met nog tien minuten te spelen verspeelde het Nederlands elftal een 0-2 voorsrpong en werd het alsnog 2-2.

Na het verrassende gelijkspel van Noorwegen tegen Letland had Nederland aan een overwinning voldoende om het WK-ticket veilig te stellen. Lange tijd leek Nederland daar ook naar onderweg ondanks het matige spel van Oranje. Memphis Depay had het Nederlands elftal voor rust op voorsprong gezet uit een penalty en in de tweede helft verdubbelde de spits van Barcelona de score.

Er leek niks aan de hand voor het team van Louis van Gaal, maar in de laatste tien minuten van het duel verspeelde het Nederlands elftal de 0-2 voorsprong. Ilija Vukotic en Nikola Vujnovic maakte de doelpunten voor Montenegro.

Dinsdag valt de beslissing in de poule van Oranje. In een lege De Kuip moet Nederland tegen directe concurrent Noorwegen.