Coureur Ten Voorde opnieuw Porsche Supercup-kampioen

Op het circuit van Monza is zaterdagmiddag het kampioenschap in de Porsche Supercup beslist. De eerste van twee races stond op het programma, die van zondag kan niet meer genoeg punten opleveren om de titelstrijd nog te veranderen.

Met Ayhancan Güven op poleposition en kampioenschapsleider Larry ten Voorde op plek twee ging de race van start, Dorian Boccolacci en Ten Voorde's concurrent Jaxon Evans vertrokken van rij twee. Güven en Ten Voorde behielden hun posities bij de start, Boccolacci en teamgenoot Evans duelleerden om plek drie.

Ronde na ronde gebeurde er voorin verder weinig, tot Boccolacci met ruim vier ronden te gaan voorbij Ten Voorde ging. Dat maakte voor de Nederlander verder weinig uit: achter Güven en Boccolacci finishte hij als derde en daarmee was zijn tweede opeenvolgende titel een feit.

Max van Splunteren finishte als tiende en staat met nog één plek te gaan op de achtste stek in de titelstrijd, Daan van Kuijk werd vijftiende, Lucas Groeneveld 23e en Jesse van Kuijk finishte niet.