Fenati naar overtuigende Moto3-zege Silverstone

De jongelingen in de Moto3 hebben zondag de Grand Prix van Groot-Brittannië afgewerkt. Op het circuit van Silverstone kregen de toeschouwers een atypische Moto3-race voor de kiezen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Met Romano Fenati, Gabriel Rodrigo en de verrassende Riccardo Rossi op de eerste rij ging de race van start. Fenati behield de leiding, Niccolo Antonelli en Andrea Migno volgden, voor Rossi en Rodrigo.

Fenati, Antonelli en Migno waren duidelijk sterker dan de rest en sloegen al rap een gaatje richting Dennis Foggia en Darryn Binder, die een groep met verder ook nog Jaume Masia, Rossi, Tatsuki Suzuki, Izan Guevara en Deniz Öncü aanvoerden.

Na dik zes ronden was het einde verhaal voor Migno: zijn motor gaf de geest. Fenati en Antonelli bleven gezamenlijk voorop rijden, Foggia en Guevara leken in de achtervolgende groep de touwtjes in handen te nemen.

In de slotfase haakte Antonelli af bij Fenati, terwijl Guevara en Foggia in rap tempo de tweede plek naderden.  Ze begonnen echter ook onderling te duelleren en dat pakte goed uit voor Antonelli: hij werd tweede, Foggia won nét het duel om plek drie en Fenati pakte overtuigend de zege.