Brian Travers (62) oprichter en saxofonist van UB40 overleden

De Britse saxofonist Brian Travers, vooral bekend als een van de leden en oprichters van de band UB40, is op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn dood werd vandaag bekendgemaakt via het Twitter-account van de band. Zo meldt het AD.

Travers, stierf zondag op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, thuis in Moseley in Birmingham, omringd door zijn familie.

In een verklaring zei de band: "Het is met grote droefheid dat we het overlijden aankondigen van onze kameraad, broer, oprichter van UB40 en muzikale legende, Brian David Travers."

UB40, bekend van hits als Red Red Wine en (I Can't Help) Falling In Love With You, werd in 1978 in Birmingham opgericht en de naam van de band was een verwijzing naar het formulier dat mensen destijds moesten gebruiken om een werkloosheidsuitkering aan te vragen.

De groep heeft meer dan 100 miljoen platen verkocht en heeft meer dan 40 top 40-hits gehad in het VK. UB40 wordt algemeen beschouwd als een van de beste muzikale exportproducten van het Britse koninkrijk.

Totdat de originele zanger Ali Campbell in 2008 vertrok bleef de line-up van de band grotendeels ongewijzigd. Hij werd als zanger vervangen door zijn broer, Duncan, die eerder dit jaar met pensioen ging wegens ziekte.

Duncan Campbell werd als leadzanger vervangen door Kioko-muzikant Matt Doyle.