Kickbokser Badr Hari: 'Ouders vertellen hun kinderen wie ik ben'

Waar Badr zijn motivatie vandaan haalt om te blijven vechten? ''Als kinderen op straat mijn naam kennen. Ze weten niks van mijn sport, maar ik weet dat hun ouders verteld hebben dat ik een groot kickbokser ben, dat motiveert mij.'' Op 4 september neemt de 36-jarige Amsterdammer het tijdens Glory 78 op tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek.

Een van de meest rigoureuze keuzes die Hari maakte was breken met zijn coach Mike Passenier waarmee hij jaren trainde en grote successen vierde. Nadat hij zijn laatste wedstrijd verloor van de Roemeen Benny Adegbuyi hakte hij de knoop door en wisselde van trainer en team. Tijdens de persconferentie in aanloop naar kickboksevent Glory op 4 september zegt Hari: ''Voor mij is het heel simpel. Als ik in de sportschool bezig ben en ik ben sterker, sneller en harder dan alle anderen betekent het dat ik nog niet aan stoppen toe ben, ik denk er niet eens aan.''

Publiek
Hari is niet de enige Amsterdammer die gaat vechten op Glory. Yousri Belgaroui en Tyjani Beztati maken ook hun opwachting en zijn kanshebber voor een wereldtitel. Het evenement vindt plaats op 4 september in Ahoy en kan volgens de site van het gala bijgewoond worden door duizenden fans.