Eerste blik op Marvels Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Later dit jaar, wanneer de lockdown een vage herinnering is en het leven weer zijn oude gangetje gaat (toch? ja toch? please!) verschijnen films gewoon weer in de bioscoop zonder eerst vijf keer verzet te zijn. En dan kunnen we Marvels nieuwste superheld Shang-Chi aanschouwen. Voor zijn eerste film is vandaag een teaser vrijgegeven

De film vervolgt de verhaallijn van de Ten Rings-organisatie en hun aanvoerder, de Mandarin, na in de Iron Man-films genoemd te zijn. Marvel beloofde in de One-Shot All Hail the King dat er naast decoy-Mandarin Trevor Slattery (Ben Kingsley) ook een echte Mandarin aanwezig is in het Marvel Cinematic Universe. Hij zal hier worden gespeeld door Tony Leung. Maar Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is natuurlijk vooral de introductie van Shang-Chi, Marvels eerste Aziatische solo-superheld. Hij zal worden gespeeld door Simu Liu.

Naast Leung en Liu zijn er in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ook rollen voor Awkwafina en Michelle Yeoh. Geschreven door David Callaham en geregisseerd door Destin Daniel Cretton, komt de film uit in september.