Nederlander zonder geldige coronatest riskeert boete in Duitsland

Nederlanders die naar Duitsland reizen moeten vanaf dinsdag meteen kunnen aantonen dat ze negatief hebben getest op het coronavirus. Premier Armin Laschet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) heeft volgens lokale media gezegd dat de politie in het grensgebied steekproefgewijs gaat controleren.

Reizigers uit Nederland die in de deelstaat worden betrapt zonder testuitslag van minder dan 48 uur oud, riskeren een boete. De politie zal hen ook doorverwijzen naar een testlocatie in het grensgebied, zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat tegen de Rheinische Post. Voor Nederlanders die vanwege studie of werk regelmatig de grens oversteken gelden iets andere regels. Hun test blijft in Noordrijn-Westfalen 72 uur geldig. In een werkweek van 5 dagen betekent dat twee keer verplicht testen. Meer hierover in DvhN.

Nederland is per 6 april 2021 voor Duitsland een hoogincidentiegebied. Er gelden strenge inreisbeperkingen: u moet zich verplicht registreren en bij aankomst in Duitsland gaat u in quarantaine. Vanaf 6 april 2021 moet u bij aankomst met elk vervoersmiddel (vliegtuig, auto, trein, bus en boot) verplicht een negatieve COVID-19-testuitslag kunnen laten zien. De regels kunnen verschillen per deelstaat.