Korporaal (29) breekt in bij apotheek en steelt morfine voor chronisch zieke echtgenote

Een 29-jarige korporaal uit Arnhem hoorde gisteren een werkstraf en voorwaardelijke militaire detentie tegen zich eisen voor het stelen van in totaal ruim 15.000 mg morfine bij een apotheek in Elst. Hij zegt dit te hebben gedaan voor de pijn van zijn chronisch zieke vrouw. De man ontkent dat hij het zelf ook heeft gebruikt. 

Het gaat totaal om zes inbraken bij de apotheek in Elst vanaf december 2019. Een poging om bij een apotheek in Arnhem leverde niets op, omdat daar geen morfine aanwezig was.

Zijn zieke vrouw had, ondanks een behoorlijke hoeveelheid van de door artsen voorgeschreven pijnstiller, nog steeds veel pijn. Haar situatie was zo uitzichtloos dat zijn echtgenote een euthanasieaanvraag had gedaan. De korporaal vond de gedachte om zonder haar verder te moeten leven ondraaglijk. Om haar leed te verzachten diende hij haar zonder dat ze het wist de extra morfine toe. De korporaal had in dienst een medische opleiding gehad en is niet bang geweest om zijn vrouw een overdosis morfine te geven. Meer hierover in het AD.