Champions League: Bayern rolt Lazio op, prachtgoal Giroud

De achtste finales in de Champions League zijn dinsdagavond weer vervolgd, de vijfde en zesde heenwedstrijden stonden op het programma. Woensdag volgen er nog twee en dan kan eindelijk begonnen worden aan de returns.

In het Romeinse Stadio Olimpico kreeg Lazio bezoek van Bayern München, dat dankzij Robert Lewandowski al na negen minuten op voorsprong kwam. De pas 17-jarige Jamal Musiala was een kwartiertje later goed voor de 0-2, Leroy Sané maakte nog voor de rust een einde aan de spanning: 0-3.

Het werd er in de tweede helft niet beter op, want al snel tekende Francesco Acerbi met een eigen goal voor 0-4. Joaquín Correa deed iets terug namens Lazio, maar daar bleef het bij: 1-4.

Chelsea kreeg geen toestemming om in Spanje te landen in verband met de COVID-19-situatie en dus speelde de ploeg 'op bezoek bij' Atletico Madrid in Boekarest. Daar gebeurde allemaal niet veel, maar het enige hoogtepunt was dan wel de moeite waard: met een omhaal scoorde Olivier Giroud na een dik uur de winnende 0-1 voor Chelsea.