Trump schrijft opnieuw geschiedenis; IsraŽlische delegatie landt in Marokko

Ondanks dat de Amerikaanse president binnenkort afscheid gaat nemen van The Oval Office in het Witte Huis, is Donald Trump natuurlijk niet alleen maar bezig met dozen inpakken. Er moet tenslotte ook nog gewerkt worden en Melania mag best wat dozen extra inpakken.


Amerikaans-Israëlische delegatie maakt zich op voor historische vlucht (Foto: GPO and more via Getty Images)

Trump houdt zich liever bezig met wereldvrede en aan het eind van zijn ambtstermijn heeft hij het alsnog voor elkaar gekregen dat na Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten en Soedan, Marokko het vierde Arabische land wordt dat zijn betrekkingen met Israël normaliseert.

Aangezien Saoedi-Arabië begin december ook al had aangegeven wel wat te zien in genormaliseerde betrekkingen met Israël lijkt dit een grand-slam in het Midden-Oosten te worden voor Trump.

Dinsdag landde dan ook voor het eerst sinds lange tijd een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al vanuit Tel Aviv in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. In het vliegtuig zaten de Israëlische Nationale Veiligheidsadviseur Meir-Ben Shabbat en een Amerikaanse delegatie onder leiding van Jared Kushner.

Het vliegtuig was beschilderd met de Hebreeuwse, Arabische en Engelse woorden voor 'vrede' en een palmvormige Maghreb talisman voor geluk.