Wereldkampioen Ganna opnieuw de beste in tijdrit, Almeida verstevigt leiding in Giro

João Almeida heeft in de individuele tijdrit, een tijdrit over 34,1 kilometer tussen Conegliano en Valdobbiadene, zijn roze leiderstrui verstevigd. De jonge Portugees was de snelste van de klassementsmannen en zag zijn voorsprong naar 56 seconden groeien op Wilco Kelderman. De tijdrit in de Giro d'Italia werd gewonnen door wereldkampioen Filippo Ganna.

Zoals zo vaak in de grote rondes kon je de individuele tijdrit opdelen in twee blokken. De tijdritspecialisten die vroeg moeten starten en al snel duidelijk gaat worden wie de etappe gaat winnen en de klassementsmannen die proberen om hun klassement te verbeteren.

In de individuele tijdrit, een tijdrit over 34,1 kilometer tussen Conegliano en Valdobbiadene, werd al snel duidelijk dat wereldkampioen Filippo Ganna zijn derde ritzege zou gaan pakken. De Italiaan, die ook de openingstijdrit en een rit in lijn won, klokte op alle tussentijden de snelste tijd en zou met een kleine halve minuut voorsprong winnen op ploeggenoot Rohan Dennis. De rest zou meer dan één minuut verliezen op Ganna.

Voor de klassementsrenners deden João Almeida en Wilco Kelderman de beste zaken. Rozetruidrager Almeida klokte van de favorieten voor de eindzege de snelste tijd. Hij won zestien seconden op Kelderman, die op zijn beurt weer tijd pakte op de andere klassementsrenners. Almeida heeft in het algemeen klassement nu een voorsprong van 56 seconden op de Nederlander. Kelderman heeft dan weer meer dan één minuut voorsprong op de Bask Pello Bilbao. Daarna komen Brandon McNulty, Vicenzo Nibali, Rafal Majka en Domenico Pozzovivo allemaal rond de 2.30 van leider Almeida.