NFL: Chiefs verslaan gehavende Patriots, ook Packers naar 4-0

De Kansas City Chiefs hebben in de NFL hun vierde overwinning in vier wedstrijden geboekt. De regerend Super Bowl-kampioenen namen het op tegen de gehavende New England Patriots.

Patriots-quarterback Cam Newton werd getroffen door COVID-19 en running back Sony Michel staat geblesseerd aan de kant, terwijl de Chiefs met superster Patrick Mahomes aan het roer op volle kracht aan konden treden.

Een sensationele wedstrijd was het niet: in de eerste helft scoorden de Chiefs twee field goals, de Patriots trapten er één binnen. Aan het einde van het derde kwart braken de Chiefs eindelijk door de verdediging: Tyreek Hill werd bereikt door Mahomes voor een touchdown.

Vroeg in het vierde kwart, Patriots-quarterback Brian Hoyer was inmiddels vervangen door Jarrett Stidham, scoorden de bezoekers ook: N'Kel Harry kreeg een 4-yard pass van Stidham. Via een 6-yard touchdown van Mecole Hardman op een pass van Mahomes en een 25-yard interception return van Tyrann Mathieu wonnen de Chiefs echter 'gewoon' met 26-10.

Ook de Green Bay Packers staan op een 4-0 record, in hun geval na een overwinning op de Atlanta Falcons, die juist op 0-4 staan. Touchdowns van Aaron Jones en twee keer Robert Tonyan, allemaal op passes van quarerback Aaron Rodgers, zorgden halverwege al voor een 20-3 voorsprong.

Via Todd Gurley II deden de Falcons in het derde kwart iets terug, maar een derde touchdown van Tonyan gooide de boel redelijk in het slot - ook al scoorde Gurley er in het vierde kwart nog één. De Packers wonnen na een field goal van Mason Crosby uiteindelijk met 30-16.