Amerikaanse agenten zonder enige aanleiding neergeschoten

In de Amerikaanse stad Compton zijn gisteravond twee agenten beschoten terwijl ze nietsvermoedend  in hun politieauto zaten.  De agenten, een 31-jarige vrouw en een 24-jarige man, verkeren momenteel nog in levensgevaar.

Op Twitter heeft de politie beelden vrijgegeven van de laffe daad welke gisteravond rond 19.00 uur lokale tijd plaatsvond. Er is te zien hoe een man op de stilstaande politiewagen afloopt en zonder enige waarschuwing of aanleiding door het raam aan de passagierszijde meerdere kogels afvuurt op de agenten. De man neemt vervolgens de benen en is nog altijd voortvluchtig.

Nadat de twee zwaargewonde agenten naar het St. Francis Medical Center werden gebracht ontstond er een oploop bij de ingang van het betreffende ziekenhuis. Twitterberichten spreken elkaar tegen over het aantal mensen maar duidelijk is dat er door een aantal personen 'we hope they die' werd gescandeerd, doelend op de twee neergeschoten agenten. Hierbij zou de toegang van het ziekenhuis zijn geblokkeerd, waarop de politie heeft ingegrepen. Inmiddels heeft de politie van LA County een forse beloning uitgeloofd voor de informatie die leidt tot aanhouding van de dader.