Vitesse en FC Twente versterken zich met huurlingen

Vitesse heeft komend seizoen de beschikking over Armando Broja. De 18-jarige aanvaller wordt gehuurd van Chelsea. Tyronne Ebuehi komt op huurbasis over van Benfica naar FC Twente.

Broja maakt sinds 2009 deel uit van de jeugdopleiding van Chelsea. In maart maakte de Albanese jeugdinternational zijn debuut in de hoofdmacht van Chelsea.

“Ik ken de voorbeelden van bijvoorbeeld Mason Mount, maar ook van Lewis Baker en Dominic Solanke”, vertelt Broja. ”Voor mijzelf zie ik Vitesse als de ideale club om vlieguren te maken. Ik wil groeien als speler en als mens. En vooral: veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven.”

Ook FC Twente heeft zich versterkt met een huurling, al is bij de overeenkomst met Benfica ook een optie tot koop opgenomen. De inmiddels 24-jarige Ebuehi speelde tussen 2014 en 2018 voor ADO Den haag waarna de verdediger een transfer maakte naar Portugal.

“Het is mooi dat we Tyronne Ebuehi kunnen toevoegen aan onze selectie”, zegt technisch directeur Jan Streuer. “In zijn periode bij ADO Den Haag heeft Tyronne laten zien een getalenteerde speler te zijn. Niet voor niets werd hij geselecteerd voor het nationale elftal van Nigeria en kwam hij in actie op het WK van 2018. In zijn eerste jaar bij Benfica heeft Tyronne door een blessure een moeilijk seizoen gehad, maar afgelopen jaar heeft hij zijn opwachting gemaakt voor Benfica B. Hij is topfit en kan hopelijk snel volledig aansluiten bij onze selectie.”