FOK! Wat een weer: misschien een onweersbui

Hoi mensen!

De hittegolf die we momenteel meemaken zou wel eens een hele grote kunnen worden. Zeker tot en met donderdag blijft het rond of boven de 30 graden. Dan komen we daar vrijdag iets onder, maar ook dan blijft het boven de 25 graden en mogelijk halen we in het weekend dan weer de 30 graden. En dit is nog een week weg, dus het kan alleen nog maar opwarmen.  

Onweersbuien waren en zijn niet heel ver weg. Momenteel ligt er denkbeeldige lijn van de Baltische staten naar het noordoosten van Spanje toe, met een golf naar Frankrijk en Duitsland. Vanmorgen zagen we ook al buien en die trokken over België en het zuiden van Limburg. De buien die er nu zijn hangen zo'n beetje 50 tot 80 km boven Duitsland. En er zijn buien bij Limburg en boven de Eifel. Niet gek ver weg dus.

Vandaag krijgen we opnieuw een benauwde en hete dag. Er bestaat echter wel een kans dat er spontaan een forse regen- of onweersbui ontstaat. Eerst leek het vooral in het oosten en noorden te gaan gebeuren, maar er zijn aanwijzingen dat dit ook elders in het land mogelijk is nu. Ik zeg er wel bij, dit is zeer lokaal en zeker niet op uitgebreide schaal. Een paar plaatsen kunnen dus even een flinke donderbui krijgen. Daarbij zijn dan meteen ook zware windstoten mogelijk.

De temperaturen lopen weer torenhoog op. Eigenlijk vergelijkbaar met de laatste dagen. Rond de 27 graden op Vlieland tot 35 in Arcen en Eindhoven.

En zo gaan we eigenlijk tot en met donderdag door. Heet, benauwd en veel zon. De buienkansen blijven in eerste instantie nog klein, maar nemen in de loop van de week duidelijk toe.

Ook de nachten zijn erg warm met minima van 18 tot 22 graden.

Gegroet!  

Meer weer op FOK!

 

De zon ging fraai onder (Foto: Stephan5)
De zon ging dit weekend fraai onder in Haarlem. (foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.