Frijns pakt Formule E-podium na felle strijd om winst in slotronde

Op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn is de derde van zes races in de seizoensafsluiting van de Formule E verreden. Dat gebeurde op een andere layout dan de eerste twee races, zondag zal op dezelfde layout als zaterdag gereden worden.

Jean-Eric Vergne vertrok voor de elfde keer van poleposition, dit keer met Maximilian Günther naast en de Belgen Jerome d'Ambrosio en Stoffel Vandoorne achter zich, gevolgd door Alex Lynn en Robin Frijns. Vergne behield de leiding bij de start, d'Ambrosio schoof voorbij Günther naar plek twee en Lynn nam Vandoorne te pakken, net als Frijns.

Günther pakte zijn tweede plek wel snel weer terug, Frijns nam de vierde plek over van Lynn. Na een kwartier kwam de safety car de baan op: een spin van James Calado zorgde voor een crash van Neel Jani en Sergio Sette Câmara en voor die twee heren was de race klaar. Günther kende een goede herstart en opende zelfs de aanval op Vergne, maar zonder succes.

Met twintig minuten te rijden werden voorin de eerste Attack Modes geactiveerd, wat weer voor flink wat kunstmatige chaos zorgde. Vergne behield wel de leiding, ondanks nieuwe pogingen van Günther, terwijl Frijns de derde plek in handen pakte. D'Ambrosio zakte juist wat terug, Oliver Rowland en kampioenschapsleider Antonio Felix da Costa kwamen er voorbij.

Voorin bleef Günther aanvallen en met vier minuten te gaan leverde het de Duitser dan éindelijk de leiding op. Vergne kwam langzaam in de energieproblemen en Frijns profiteerde door op te schuiven naar plek twee. De Nederlander vocht in de slotronde nog een hevig duel om de winst uit met Günther, maar kwam nét tekort en werd knap tweede, voor Vergne en Da Costa.

Nyck de Vries vertrok na een gridstraf als dertiende en kon zich niet in de strijd om de punten mengen.